Veszélyes Áru Bejelentő Rendszer

 

Tisztelt Partnereink!

 

A Veszélyes Áru Bejelentő rendszer elérhetősége:

 

Üzemi környezet:

https://vab.vpe.hu/

 

Tesztelési környezet:

https://vab-teszt.vpe.hu/

 

Tájékoztatjuk a tisztelt felhasználókat, hogy 2019.december 9-ig az éles VÁB környezet is teszt környezetként működik, így azt nyugodtan használhatják tesztelési célra.

Az éles környezet december 10-től kerül lezárásra, hogy felkészíthessük az éles működésre.

 

Regisztráció:

 

Nagyon fontos információ, hogy a rendszer használata a KAPELLA2 rendszerrel megegyező módon, kizárólag regisztrált felhasználók számára lehetséges. A KAPELLA2 rendszerben meglévő regisztráció nem egyezik meg a VÁB rendszerbe történő regisztrálással! Ezért kérjük, hogy azok a cégek, akik ezt a korábbi felhívásunk során még nem tették meg, a mellékelt táblázat szerint mielőbb küldjék el számunkra a regisztrálni kívánt felhasználók adatait postai úton, cégjegyzésre jogosulti általi aláírással ellátva. Ellenkező esetben a rendszer éles indulásakor nem fognak rendelkezni belépéssel és így nem tudnak eleget tenni bejelentési kötelezettségüknek.

A gyorsabb ügymenet érdekében javasoljuk, hogy a postai levél mellet emailben is küldjék meg részünkre a az aláírt meghatalmazásokat a vpe--.at.--vpe.hu címre.

 

A rendszer használata, oktatás:

 

A rendszer felhasználói felülete felhasználóbarát módon lett kialakítva, törekedve a lehető legmagasabb szintű felhasználói támogatás biztosítására. Úgy gondoljuk, hogy veszélyes áru bejelentésben jártas kollégák számára a csatolt felhasználói kézikönyv elegendő támogatást ad a rendszer használatához. Amennyiben azonban szükségesnek látják, úgy lehetőség van kérni oktatást is a program használatához, ezt azonban kérjük külön jelezni felénk az oktatas--.at.--vpe.hu címen.

 

Hibabejelentés

 

A használat közben felmerülő hibákat kérjük a vabhiba--.at.--vpe.hu e-mail címre küldjék.