2021. március 26.

Rakodóterület foglalás új szabályozás!

Tisztelt Kollégák!

 

A VPE Kft. 2021.03.16-án 13:00 órakor frissítette a KAPELLA2 rendszer PROD környezetét, melynek keretében kihelyezésre került a Rakodóterületek foglalására vonatkozó új szabályozáshoz való program igazítás is (5. Ticket#7503088 — Rakodóterület foglalás_új szabályozás).

A kihelyezett fejlesztést azonnali hatállyal az alábbiak szerint módosítjuk:

 

Ticket#7503088 — Rakodóterület foglalás_új szabályozás

Változni fognak a rakodóterület foglalás szabályai a 2021/2022 menetrendi időszakra vonatkozóan az alábbiak szerint: a megrendelésben megadott igénybevételi napot legalább 30 napot megelőzően csak úgy lehet a foglalást majd rögzíteni, ha hivatkozásként megadnak egy menetvonal azonosítót is. A 30 napon belüli foglalások esetében továbbra is csak opcionális marad a hivatkozott menetvonal igény megadása. Ennek az új ellenőrzésnek a beépítésére került sor az alábbiak szerint:

  1. (49) Közforgalmú rakodóterület igénybevétele szolgáltatás rögzítése esetén, ha a napkijelölés, és a rögzítés időpontja között több mint 30 nap, akkor kötelező kitölteni a „Hivatkozott menetvonal azonosító” mezőt. Ha kevesebb, mint 30 nap az idő különbség, akkor a mező kitöltése opcionális.
  2. Amennyiben a „Hivatkozott menetvonal azonosító” mező kitöltésre kerül, akkor az alábbi ellenőrzéseknek kell működni:
  • A menetvonal tulajdonosa egyezik a megrendelést rögzítő felhasználó szervezetével
  • Abban az esetben, ha a hivatkozott menetvonal tulajdonos KFJ, és a megrendelésben adott napra van már kijelölve HJ, akkor a HJ is behivatkozhatja a rakodóterület foglalásnál a KFJ menetvonalát.
  • A menetvonal napkijelölése +/- 2 napon belül van a Rakodóterület foglalásban jelzett szolgáltatás kezdő napjához képest
  • A menetvonal vagy onnan indul, vagy oda érkezik, vagy van tartózkodás kérve a menetvonalban arra az állomásra, ahová a rakodóterület foglalást kérik

 

Vagyis a rakodóterületek foglalásánál nem fogja megkövetelni a rendszer azt, hogy a hivatkozott menetvonal „Igénylés elfogadva” állapotban legyen.





Vissza