2019. szeptember 4.

Menetvonalak/szolgáltatások módosítási, lemondási lehetőségei változnak a K2 rendszerben.

Szeretnénk mindenkit tájékoztatni arról, hogy a 2019.09.05 00:00 órától a menetvonalak/szolgáltatások módosítási, lemondási lehetőségei változnak a K2 rendszerben.

 

Egyrészt éjféltől nem csak a Menetvonal, hanem a szolgáltatás igények is lemondhatóak/módosíthatóak lesznek a tervezett igénybevételi időt követő 24 óráig. Amennyiben a módosítás a tervezett igénybevétel kezdetét is érinti, azt természetesen továbbra is csak a jövőre vonatkozóan lehet megtenni, és meg kell felelni a legalább 1 órával korábbi igénybenyújtás szabálynak.

 

A 2019. 09. 05-én hatályba lépő HÜSZ módosítással életbe lépő szabály változás miatt módosulni fog az is, hogy ha a Menetvonal lemondására kerül sor, akkor a rendszer nem csak a vonathoz naplózott tényadatot fogja várni/vizsgálni, hanem azt is hogy a PASS2-ben történt -e már készrejelentés az adott vonathoz. Amennyiben volt ilyen adatrögzítés, akkor a menetvonalat se lemondani, se módosítani nem lehet.

 

A GYSEV Zrt-re benyújtott igények esetében továbbra is csak a tényadatra várás/ellenőrzés fog működni.

 

Szolgáltatás igényre készre jelentés jelzés nem fog érkezni. Szolgáltatás igény esetén a fő szabály a fentebb már említett szabály lesz, a szolgáltatást a tervezett igénybevétel kezdete+ 24 óráig lehet lemondani. A korábban a menetvonalhoz kapcsolt szolgáltatásokra vonatkozó, a menetvonalhoz érkezett tényadat esetére vonatkozó szabályok megszűnnek.

 

Változni fog továbbá, hogy milyen idősíkban fog vizsgálódni a K2 rendszer a tényadatra/készrejelentés rögzítésre vonatkozóan. A lemondásnak/módosításnak nem 48 órán belül kell lennie, hanem 24 órán belül, illetve nem 15 percet, hanem 10 percet várunk az esetleges tényadatra/készrejelentésre és csak ezt követően kerül kiutalásra a lemondás.





Vissza