2018. június 5.

A Kelet/Kelet-Mediterrán vasúti árufuvarozási folyosó (RFC OEM) meghosszabbítása a német tengerpartig

A DB Netz AG 2018 júniusától csatlakozik a Kelet/Kelet-Mediterrán európai vasúti árufuvarozási folyosóhoz. Az új útvonalak Bremerhaven és Wilhelmshaven valamint Hamburg és Rostock kikötőinek bevonásával különösen kiterjedté teszik a folyosót az Égei- és a Fekete-tengertől az Északi- és a Balti-tengerig a jövőben. A 2019-es menetrendi évre vonatkozóan az RFC OEM a német vonalakon koordinált menetvonalakat kínál kapacitástartalék formájában. A következő menetrendi évre az előre meghatározott menetvonalak (PAP) is elérhetőek lesznek. A Corridor One-Stop Shop az új kapacitások iránt érdeklődő ügyfelek rendelkezésére áll.

 

 

A bővítés eredményeképpen az RFC OEM nyolc országot fog összekötni; Németország, Csehország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária és Görögország lesz kapcsolatban egymással a Wilhelmshaven / Bremerhaven / Hamburg / Rostock-Drezda-Prága -Bécs / Pozsony-Budapest-Vidin-Szófia-Thesszaloniki-Athén-Patras fő csomópontjai között, valamint Budapest-Bukarest-Konstanca és Szófia-Plovdiv-Svilengrad között, elérve a kontinens középpontját több tengeri összeköttetéssel. A támogató intézményi háttérrel a kilenc pályahálózat-működtető és egy kapacitás-elosztó közös erőfeszítéssel törekszik a megbízható, kiváló minőségű és versenyképes közlekedési szolgáltatások előmozdítására az RFC OEM több mint 9000 km hosszú útvonalán.

 

A folyosó egyablakos ügyintézéssel foglalkozó munkatársának (C-OSS) elérhetőségei, interaktív térkép, előre meghatározott útvonalak és tartalék kapacitások, a folyosó információs dokumentumai, a tervezett átmeneti kapacitáskorlátozások és további információk a hivatalos honlapon érhetők el: http: /www.rfc7.eu/

 

Általános információk a vasúti árufuvarozási folyosókról (RFC) a Rail Net Europe honlapján találhatók: http://www.rne.eu/rail-freight-corridors/.





Vissza