2017. szeptember 19.

Teljesítményösztönző Rendszert érintő informatikai fejlesztések változásai

Teljesítményösztönző Rendszert érintő informatikai fejlesztések változásai



A 2017/2018. évi Teljesítményösztönző Rendszer környezetbarát ösztönző elemei megszűntek, így a menetvonal igénylés során a korábbi időszakokban megjelent, az ösztönző elemek hatálya alá tartozás jelölhetősége egy kivétellel megszűntetésre került.

A kivételt képezi a MÁV Zrt. kérésére megtartott,  „a) közútról átterelt áru vasúton történő továbbítása minimum 300 km távolságban” jelölő. Amennyiben az igény benyújtása során a megrendelő jelzi, hogy igényt tart a kedvezmény igénybe vételére, abban az esetben a korábbi működéssel azonos ellenőrzések kerülnek lefuttatásra a menetvonal igény tárolásakor, az alábbiak szerint:

 o   egy szabad szöveges mezőben a megrendelőnek be kell írnia a pályahálózat-működtető által kiadott nyilatkozat azonosító számát, mely mező kitöltése kötelező, és maximum 20 karakterű lehet.

o   a 41-es kódú Rollende Landstrasse vonatnemben közlekedő vonatok esetén a pályahálózat-működtető által kiadott nyilatkozat azonosító számát nem kell megadni.

o  a teljes leközlekedtetni kívánt távolság legalább 300 km, függetlenül az esetleges pályahálózat váltásoktól

o   a közlekedtetni kívánt távolság ellenőrzésének alapja a dkm.

Amennyiben az igény megfelel a feltételeknek, az igény adatlapján feltüntetésre kerül az igény paramétereként „Egyéb” megnevezéssel az ezen feltételnek való megfelelés.



Vissza